Дата: Вторник, 07.02.2012, 16:43:50 | Сообщение # 1
Повесть
Статус: Offline
Рассказ написан на украинском языке!!
Ось вона… моя єдина мрія переді мною, вона так близько, але в той же час так далеко! Я знову не зміг, хоча і обіцяв собі, що підійду, давав слово; та коштувало тільки її побачити, її блакитні очі, її посмішку, і все, тіло відмовлялося слухатися. Хотілося бути поруч, обійняти, але з’явився страх, цей підступний мисливець на слабаків. Я боявся підійти, сказати усе, що відчуваю. Час наче спеціально зупинився, щоб я зміг помилуватися на неї: на її гарне обличчя, рівне каштанове волосся, бездоганну фігуру. Проходячи мимо, вона затримала на мені погляд, ніби хотіла щось сказати, але, так і не наважившись рушила далі. Я пішов слідом за нею, все ще сподіваючись перебороти себе й підійти. Але вона вийшла із будівлі й попрямувала в сторону проїжджої частини. Дівчина вже дійшла до середини дороги, коли сталося це… Автомобіль з’явився ніби не звідки, машина мчала на неї немов навмисно. Я хотів крикнути… ні… я кричав, але слова застрягали в горлі. Стало зрозуміло, що все, кінець, уже нічого не змінити, але я побіг, намагаючись врятувати, і… встиг, доторкнувся до плеча, відштовхуючи в сторону… Я не чув удару, не відчував болю, просто різко вимкнули світло. Не було нічого, мене оточували лише темрява і тиша, ні думок, ні спогадів, нічого навколо. Не знаю, скільки часу минуло – може мить, а може, ціла вічність, але я прокинувся, немов знов увімкнули світло, раз: і знову живий. Піднявся і покрокував до неї. Рука висіла батогом, нога підверталася, все тіло пекло вогнем, але я вперто йшов. Вона лежала на асфальті в калюжі власної крові, яка, здавалося, текла звідусіль – з рота, носа, вух, з усіх частин тіла. Проте дівчина все ще дихала і навіть була у свідомості. Я присів поруч. - Я зав… кх… завжди мріяла, що… щоб ти був поруч, як зараз, але боялася. Я… - вона замовкла… назавжди. Тільки зараз я зрозумів: вона була єдиним вогником, що розганяє темряву і холод в моїй душі, тією іскоркою, через яку хотілося жити, і ось зараз вона зникла…
Але все було б інакше, якщо хтось з них переборов свій страх…
Счастье для всех, даром, и пусть никто не уйдёт обиженный
Дата: Пятница, 10.02.2012, 00:10:53 | Сообщение # 3
Миниатюра
Статус: Offline
О, рідна мова Нашел только одну ошибку : правильнее будет написать не "з’явився ніби не звідки" , а "з’явився ніби з нізвідки" (Из ниоткуда). И в конце не очень понятно, почему девушка лежит в луже крови? ГГ ее вроде бы оттолкнул, да и в тексте описано:
Стало зрозуміло, що все, кінець, уже нічого не змінити, але я побіг, намагаючись врятувати, і… встиг, доторкнувся до плеча, відштовхуючи в сторону…
Отсюда представляется, что девушка спасена, а потом БАЦ и она вдруг умирает. Но это ИМХО. Быть может, оно так и было задумано....
Есть только две бесконечные вещи: Вселенная и человеческая глупость. Хотя, насчет Вселенной я не уверен. (Альберт Эйнштейн)
Сообщение отредактировал Alexander_Carleone - Пятница, 10.02.2012, 00:14:39